Brezplačno preizkusite Toyoto
Ceniki in katalogi
E-novice
Sestavite svojo Toyoto

Toyota na vrhu poročila o kakovosti

Auto Bild

Toyota že tretje leto zapored na vrhu Auto Bildovega poročila o kakovosti (TÜV).

Že 13. leto zapored je Toyota izbrana med prvih 10 znamk in 8. leto zapored  med prvih pet v segmentu starejših vozil. Po raziskavi vodilne nemške avtomobilistične revije Auto Bild je Toyota že tretje leto zapored osvojila 1. mesto v poročilu »Qualitätsreport« (poročilo o kakovosti).
 
Ta dosežek si je Toyota prislužila na podlagi celovite analize o zanesljivosti vozil, njihove dolgoročne kakovosti in zadovoljstva kupcev ter tako premagala priznane nemške tekmece. Ponovno se je dokazala kot najbolj zanesljiva avtomobilska znamka med 20 najbolj prodajanimi znamkami vozil v Nemčiji.
 
Zmagi so doprinesli rezultati poročila TÜV o kakovosti  in vzdržljivosti Toyotinih modelov na podlagi analize in povratnih informacij lastnikov vozil, ki jih izvaja Auto Bild neodvisno. Ocenjevanje je potekalo po kriterijih, ki vključujejo: povratne informacije lastnikov vozil, proizvajalčevo garancijo, število vpoklicev vozil ter tudi število pisem, poslanih na uredništvo Auto Bilda.
V kategoriji vozil, starih 4–5 let, sta Toyota iQ in Avensis zasedla tretje mesto.
 
V kategoriji vozil, starih 6–7 let, je Toyota Auris osvojila četrto, Corolla Verso peto, Yaris pa osmo mesto.
 
V kategoriji vozil, starih 8–9 let, Toyota ohranja vodilna mesta: Corolla Verso se je uvrstila na drugo in RAV4 na tretje mesto. Med prvimi desetimi sta še Corolla in Avensis.
 
V kategoriji vozil, starih 10–11 let, so štirje Toyotini modeli uvrščeni med prvih 10. Impresivni rezultat dokazuje zanesljivost, dolgoročno kvaliteto in trpežnost Toyotinih vozil. 
 
Toyotini hibridi  so se še posebej izkazali z izjemnim rezultatom:Toyota Prius je končala test 200.000 km z najboljšo oceno.

Najnovejše poročilo TÜV je narejeno na podlagi 8,5 milijona analiz in povratnih informacij. Organizacija je ocenjevala in primerjala skupno 226 modelov. Raziskava in končno poročilo v sodelovanju z revijo Auto Bild sta pomemben vir informacij za kupce novih in rabljenih vozil.

P. S.: Vsem, ki imate radi svoje jeklene konjičke in ste o tem pisali na uredništvo Auto Bilda, se še posebej zahvaljujemo.

Preberite več

Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.