1. About us
  2. Newsroom
  3. 2020
  4. Za vedno boljso druzbo
Izberite
Izberite

Za vedno boljšo družbo

Medtem ko se vsak posameznik in družba kot celota, vsi po svojih najboljših močeh, ukvarjamo z omejevanjem novega koronavirusa, so tudi podjetja soočena s številnimi izzivi in težavami. Prožnost in prilagajanje novih razmeram sta ključna tudi v skupini Toyota, kjer se zadnje tedne še posebej intenzivno zavzemajo za aktivno pomoč družbi, v kateri deluje.

 

Toyota Slovenija je v namen zagotavljanja pomoči za omejevanje virusa COVID-19 z matične dežele Japonske naročila večjo razpoložljivo količino opreme za oskrbovanje medicinskega in zdravstvenega osebja v Sloveniji, med njimi zaščitne maske, rokavice in obleke. Opremo so skladno z omejitvami in varnostnimi ukrepi dostavili na mesta, kjer je ta najbolj potrebna.

 

Materiale za oskrbo medicinskega in zdravstvenega osebja je Toyota Slovenija namenila partnerju podjetja Univerzitetnemu rehabilitacijskemu inštitutu – Soča, poleg tega pa še Onkološkem inštitutu Ljubljana, Zdravstvenemu domu Krško, dve pošiljki pa so dostavili v državni distribucijski center civilne zaščite Roje.

 

»Iskreno se vam zahvaljujemo za vašo donacijo zaščitnih oblek, ki jih nujno potrebujemo pri opravljanju našega dela. Veseli nas, da ste pripomogli k uresničevanju nadaljnjega izvajanja onkološke dejavnosti,« je ob donaciji zapisala Zlata Štiblar Kisić, generalna direktorica Onkološkega inštituta Ljubljana.

 

Na poti z Japonske so že nove pošiljke zaščitnega medicinskega materiala, ki jih bo Toyota Slovenija skladno s potrebami in manjkom, ki vlada v Sloveniji, namenila izbranim institucijam ali skupinam, ki potrebujejo pomoč. S tem nadaljujejo s svojim poslanstvom spreminjanja družbe na boljše.